Nationale Business Succes Award: grote flop en dus terugbetalen

De stichting Stichting Nationale Business Succes Award Instituut in Rotterdam benadert bedrijven en stelt hen “Succes Awards” in het vooruitzicht. De meest succesvolle onderneming ontvangt uiteindelijk een “succes award” van maar liefst € 100.000,-. Die prijs zal worden uitgereikt tijdens de grote “Finale Awardshow” die op RTL zal worden uitgezonden. Extra lokkertje is dat de “Nominatiecommissie” per branche één winnaar aanwijst en slechts die winnaar doet mee aan de finale en betaalt een bijdrage aan het “exposure- en organisatiepakket” van € 9.619,50. De stichting benadert een IT-bedrijf, SLTN IT Group B.V. en dat bedrijf wil wel meedoen. Men betaalt immers pas als men in de branche winnaar is, en dan komt men automatisch op TV! Prompt wordt SLTN uitgeroepen tot winnaar in de “ICT-dienstverleningsbranche” en krijgt dus direct een factuur van € 9.619,50.

De factuur wordt betaald en daarna wordt SLTN opnieuw benaderd door de stichting: er komt een uitnodiging voor de finale Awardshow, uitgezonden op RTL7, en Jan Peter Balkenende zal de hoofdprijs uitreiken. Als officiële deelnemer betaalt men slechts een aanvullende “éénmalige” eigen bijdrage van € 15.427,50. De factuur wordt door een partner van de stichting, TV Media Partners B.V., verzonden en wederom door SLTN betaald.

In het programma Rambam wordt in januari 2017 aangegeven dat de Nationale Business Succes Award voor iedere deelnemer een eigen branche bedenkt, zodat alle deelnemers automatisch branchewinnaars worden en dus allemaal gaan betalen. RTL besluit naar aanleiding hiervan de finale niet uit te zenden. SLTN reageert hierop direct naar de stichting en Media Partners en ontbindt de overeenkomsten met hen. Daarop laat de stichting weten dat de uitreiking op televisie is vertraagd… SLTN stapt naar de rechter en krijgt op 28 februari 2018 – uiteraard – gelijk van de rechtbank Rotterdam. De overeenkomst is rechtsgeldig ontbonden omdat op 12 januari 2017 al zeker was dat RTL de finale niet op 2 februari 2017 zou uitzenden. Nu die finale het sluitstuk van de verkiezingen vormde en SLTN was gezegd dat men in die finale kans maakte op een prijs van € 100.000,- was de stichting in verzuim en was rechtsgeldig ontbonden. En dus moesten de betalingen, waar tegenover geen prestaties werden geleverd, worden terugbetaald. Daarnaast moeten de stichting en Media Partners ook de rente en kosten betalen. Kortom: wees voorzichtig als u al bij voorbaat wordt uitgeroepen tot winnaar en u eigenlijk alleen nog maar hoeft te betalen…

Call Now Button